Proiecte cultural-artistice

Evaluare utilizator:  / 6
slabsuper 
Beneritm- O școală de dans modern, orientată către dezvoltarea personalității, a creativității și nu în ultimul rând dezvoltarea fizică armonioasă a cursanților noștri, Beneritm este într-o continuă adaptare la noile trend-uri în materie de muzică și dans. Am ales să deshidem porțile copiilor încă de la vârste foarte fragede, astfel că cei mai tineri cursanti-vedete în devenire cum ne place să-i numim - nu au implinit încă 4 anișori. Poate nu toți părinții care optează pentru cursurile noastre de la aceste vîrste fragede cunosc beneficiile enorme pe care dansul le are în dezvoltarea copiilor , privind dincolo de o activitate fizică foarte distractivă prin care se folosește constant și echilibrat toate grupele de mușchi și care ajută la tonifierea musculaturii și la o creștere și modelare armonioasă a corpului copilului.
beneritm De asemenea un aspect foarte important la dezvoltarea armonioasă este introducerea în arta spectacolului. Arta spectacolului poate contribui mult la dezvoltarea emoționala a copiilor. Chiar dacă poate părea o preocupare mai puțin importantă decat alte activități extrașcolare, arta spectacolului oferă copiilor o serie de beneficii specifice, la fel de importante pe termen lung.
beneritm Arta spectacolului antrenează mintea, corpul și emoțiile, pentru a exprima diverse aspecte ale experienței umane. Cursurile de dans îi învață pe copii nu doar cum să fie mai expresivi la nivel corporal și verbal, dar și cum să înteleaga mai bine relațiile sociale, trăirile sau conflictele specific umane. Deseori, copiii și adolescenții descoperă în cadrul cursurilor noi aptitudini și abilități, pe care nu bănuiau că le au. Arta spectacolului construiește încrederea în sine. Ce poate pune mai mult la încercare curajul unui copil sau adolescent decât să apară pe scenă, în fața unui public și să ofere un spectacol? Performanța în fața unui public presupune curajul de a accepta orice reacție va avea acesta. Întotdeauna unii vor avea păreri pozitive, în timp ce altii păreri negative. Arta spectacolului ăi invata pe copii cum sa le accepte pe ambele si in acelasi timp sa isi pastreze integritatea.
beneritm De peste 20 de ani școala de dans Beneritm a perfecționat arta spectacolului , organizând cu succes sute de reprezentații de dans în care protagoniștii sunt nimeni alti decât cursanții școlii. Progresul copiilor este vizibil și se poate urmarii în oricare din cele trei spectacole anuale puse la punct cu minuțiozitate de echipa de coregrafi și coordonatori ce stă în spatele numelui Beneritm.
beneritm De la un an la altul copiii ajung să îndrăgească zeci de stiluri de dans cu care aceștia se familiarizează pe parcursul cursurilor astfel încat coregrafia ce rezultă în urma repetiților ajunge să fie o artă colectivă care contribuie la dezvoltarea simțului de măiestrie interpretativă. Aria coregrafica extinsa abordata in cei peste 20 de ani de activitate poate fi vizualizată cel mai bine în galeria foto. Însă cu ocazia fiecărui eveniment organizat și sustinut de școala noastră, ținem să menționăm părinților că dansul este mai mult de atât. Prin intermediul coregrafiilor pentru scenă pe care le pregătim trimestrial cu fiecare grupă de copii, noi urmărim sa dezvoltăm abilități sociale, încredere în forțele proprii, să contribuim la exersarea memoriei și să mărim puterea de concentrare , utilizând tehnici pedagogice adaptate fiecărei categorii de vârstă. Beneritm este într-o continuă mișcare, având întotdeauna obiectiv principal dezvoltarea copiilor în ritm de dans. Astfel avem câteva proiecte în derulare, pe care le-am desfășurat în parteneriate cu instituții private și de stat atât de pe plan local cât și internațional. Ne-am adaptat și noi programul conform cerințelor educative actuale, și am dezvoltat parteneriate cu școli și grădinițe din Bistrița pentru programul Școala altfel, unde copiii bistrițeni care nu sunt cursanti ai școlii noastre, au avut oportunitatea de petrece cateva ore în ritmuri Beneritm la sediul nostru din strada Zorilor. De câțiva ani, Beneritm colaborează cu Primaria pentru proiectul dedicat copiilor cu rezultate școlare deosebite și ne-am propus să încurajăm acești copii să acceseze ritmurile noastre de dans, dubland oferta : astfel, copiii beneficiază de o oră pe săptămână plătită de Primaria Bistrița, iar Beneritm recunoaște meritele acestor copii și le oferă gratuit înca o oră de dans pe săptămână.
beneritm În urmă cu 6 ani am dat start programului Beneritm Școala de vară, care se desfășoară pe parcursul lunii iulie, vizând activități recreative în aer liber, de care copiii se bucură atat de mult. Și nu în ultimul rând, copiii de la școala noastră de dans răspund întotdeauna cu promtitudine și pasiune la toate invitațiile pe care le primim pe plan local, de a participa la activitățile culturale ale orașului nostru. Ne place să spunem că ocupăm în prezent un bine-meritat loc fruntaș pe piața locală de profil și ne propunem să contribuim de fiecare dată cu un strop de profesionalism la toate evenimentele culturale la care participăm. Porțile școlii de dans rămân deschise tuturor bistrițenilor chiar și celor de peste hotare care optează în fiecare concediu să participe la cursurile pentru adulți sau la coregrafiile pentru nunți.
beneritm Un alt aspect important care ne scoate în evidență ca fiind o școală de dans de top este posibilitatea participării la festivaluri și tabere internaționale de dans.
De peste 10 ani, datorită unei frumoase colaborări cu Centrul Cultural Belgrad, Serbia, școala noastră de dans are ocazia să participe la unul dintre cele mai frumoase festivaluri internaționale de dans, festival care are loc pe litoralul bulgaresc, mai exact în stațiunea patrimoniu UNESCO Nessebar. Zeci de țări se unesc prin dans într-o expoziție impresionantă de tradiție la Amfiteatrul orașului, care, deși a fost construit cu multe secole în urmă, are în continuare un rol important în viața culturală a orașului. Multe alte concerte, piese de teatru evenimente au loc aici pe timpul verii.
beneritm Trebuie precizat că acest festival este organizat în cadrul unei tabere de dans, tabără unde toți participanții își împartășesc cunoștințele legate de tradițile de acasă, cultura, obiceiurile, portul popular și jocul. Aici este locul unde se leagă prietenii care depășesc bariera lingvistică fiind uniți de aceleași pasiuni.
beneritm Nu în ultimul rând, pentru copii sunt foarte importante distracţia şi relaxarea, lucruri de care vor avea ocazia să se bucure din plin în cadrul taberei. Ei își consumă energia într-un mod distractiv. Jocuri și alte activități specifice create în așa fel încât să îi ajute pe copii să-și dezvolte latura creativă, să iubească ritmul și muzica. De asemenea aceste activități ii vor ajuta pe copii să-și dezvolte personalitatea și să-și petreacă timpul în aer curat, într-un mod educativ și agreabil. În plus, fiind o activitate ce implică interacționarea cu alţi copii de aceeaşi vârstă dar din medii diferite, îşi pot dezvolta şi aptitudini sociale, într-un mediu liber de constrângerile unei săli de clasă. Cele 7 zile petrecute pe litoralul bulgaresc sunt planificate într-un cadru bine organizat și nici o oră nu este lăsată la voia întâmplării. De la gimnastica de dimineață și până la petrecerile ce încheie fiecare seară totul este gândit în așa fel încât copiii sa profite la maxim de mare, aceștia putând interacționa cu dansatori din multe alte țări intr-un mod relaxat.
beneritmÎn concluzie încercăm să facem din mişcare o modalitate de relaxare, de formare a unei idei clare despre ceea ce înseamnă o ţinută corectă şi armonioasă, de socializare, fără a uita în schimb de rolul educativ al cursurilor de dans.